Sınav Kaygısı Programı

Sınav Performans İyileştirme Programı (Online veya Yüzyüze)

“Uzun zamandır hazırlanıyorum ve kendime güveniyorum. Fakat sınırlı zaman içerisinde gerçekleşecek ve tekrarı olmayacak bir değerlendirme, beni endişeye sürüklüyor. Ya o gün başaramazsam!..”

Sınavlara hazırlık sürecindeki öğrenciler, sınav esnasında bilgilerini en iyi şekilde kullanmayı amaçlar ve bu durum onları kaygılandırır.

Peki, sınav anında aklımıza doluşan onlarca otomatik düşünceyle nasıl başa çıkacağız? Bu düşünceler sonucu oluşan duygularımızı nasıl yöneteceğiz? Hangi çalışma metodunu benimsemeliyiz? Ne tür bir beslenme düzeni uygulamalıyız? Bu sorulara cevap arayarak oluşturulan “PERGEL Programı” şunları hedeflemektedir:

6-12 oturumdan oluşan bireysel psikoterapilerle; öğrencinin pozitif/negatif otomatik düşünceleri yönetmesini sağlamak, kontrol altına alınan endişe ile kişiye özel en yüksek performansa ulaşmak; aynı zamanda sınav hazırlık dönemindeki tüm çevresel faktörleri ve alışkanlıkları doğru bir şekilde düzenlemek.

PERGEL Programı esas olarak şu aşamalardan oluşur:

A. Öğrencinin öğrenme yapısındaki 8 nörogelişimsel bölgeyi tanıma, kişilik özelliklerini saptama, endişe seviyesini değerlendirme amacıyla psikolojik testlerin ve envanterlerin uygulanması,
B. Sınav sırasında ortaya çıkan pozitif/negatif düşünceleri ayırt etme ve işlevsiz düşüncelerden sıyrılma tekniklerinin öğretilmesi,
C. Duygusal tepkileri yönetme becerilerinin geliştirilmesi,
D. Öğrencinin bireysel ihtiyaçlarına uygun etkin çalışma yöntemleri hakkında bilgilendirme,
E. Sınav sürecinin her aşamasına hem zihinsel hem bedensel olarak öğrenciyi hazırlama.

Sınav Kaygısı hakkındaki yazıyı okumak için tıklayın.

Bir yanıt yazın