Görüşmeler Hakkında

     

    • ·         Görüşme sıklığı farklı bir durum olmadığı sürece haftada 1 olarak ilerler.

      ·         1 seanslık görüşme süresi 45 dakikadır. 

      ·         Çocuk veya genç danışanlarda danışmanlık süreci devam ederken, aileden bilgi almak ve bilgi vermek amaçlı aile görüşmeleri yapılır.

      ·         Aile görüşmelerinin sıklığı terapist ve aileyle ortak ailenin ihtiyaçlarına göre belirlenir. 45 dakika sürer ve seans ücreti alınır. Aile ihtiyaç duyduğu her zaman psikologdan online ya da yüz yüze aile görüşmesi talep edebilir.

      ·         Süreç içerisinde iyi ya da kötü değişimler, acil ya da önemli bir durumlar, zorlanılan olaylar olduğunda ise terapistin cep telefonuna mesaj yolu ile ulaşıp bilgilendirme yapılması sürecin takibi açısından önemlidir.

      ·         Ailenin onayı alınarak ve haber verilerek psikolog, çocuğun rehber öğretmeni, sınıf öğretmeni veya kurum müdürü ile görüşüp bilgi alabilir.

      ·         Tüm randevu ve ödeme ile ilgili süreçlerinize asistan destek olmaktadır.

      ·         Randevu almış olduğunuz görüşmeye gelemeyeceğiniz zaman en geç 24 saat öncesinden haber vermeniz gerekmektedir.

      ·         Psikolog, danışanın bilgisi ve izni olmadan, ailesi, akrabası ya da arkadaşlarıyla görüşmez. Ancak kendine veya bir başkasına zarar vermeyi planladığında, madde kötüye kullanımında terapist öncesinde danışana da bilgi vererek aile / akraba ya da arkadaşlarıyla görüşebilir.

      ·         Psikolog, herhangi bir mahkeme sürecinde şahitlik yapmaz, bu nedenle terapiye başladığınızda terapisti şahit olarak göstermemeyi baştan kabul etmiş olursunuz.

      ·         Psikolog, sizden hediye kabul etmez, sosyal ortamlarda ve sosyal ilişkiler içinde sizinle birlikte yer almaz.

      ·         Dış ortamlarda sizinle karşılaştığında etik kurallar nedeniyle siz selam vermediğiniz ve konuşmadığınız sürece sizle selamlaşmadan ve konuşmadan uzak kalır.

      ·         Psikologlar ilaç yazamazlar. İlaç kullanması gerektiği düşünülen danışan psikiyatriste yönlendirilir.

       

    Bir yanıt yazın